Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
środa, 8 kwietnia 2015
Pieczone buraki z chrzanem. Roasted beets with horseradish.
500 g buraków (3 duże sztuki)
2 + 1/2 - 3 łyżeczki chrzanu, Wiesław Dymecki
sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka cukru
pieprz do smaku
Buraki pokrój na połówki, piecz w nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez 75 minut, z termoobiegiem. Odstaw do ostygnięcia. Obierz buraki. Zetrzyj na tarce, dodaj sok z cytryny, cukier i chrzan, dokładnie wymieszaj i dopraw pieprzem. Przechowuj w lodówce w szczelnie zamkniętym słoiku około tygodnia.
500 g of beets (3 large beets)
2 + 1/2 - 3 teaspoons of horseradish, Wieslaw Dymecki company
1/2 lemon juice
1 teaspoon of sugar
pepper to taste
Cut beets into half, bake in a preheated to 180 degrees Celsius for 75 minutes, with air flow. Set aside to cool. Peel them. Grate the cold beets, add the lemon juice, sugar and horseradish, mix well and season with pepper. Store the beets in a tightly closed jar in the fridge for about a week.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz