200 g korzenia pietruszki, obrany i starty na tarce (1 duża pietruszka około 270 g)
150 g bezglutenowych płatków jaglanych
85 g bezglutenowej mąki z ciecierzycy
200 g jabłka, obrane i starte na tarce (1 bardzo duże jabłko)
50 g miękkiego masła, użyłam klarowane (ghee)
3 jajka
3 łyżki cukru trzcinowego
sok z 1 pomarańczy
150 g mrożonych jagód
1 łyżka cynamonu
1 łyżka kardamonu
1 łyżka imbiru
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
mała forma do pieczenia
Płatki jaglane wymieszaj z sokiem z pomarańczy.
Masło utrzyj mikserem około 5 minut, dodawaj po jajku łyżce cukru trzcinowego i nadal ucieraj, aż masa dobrze się połączy. Do jajek dodaj płatki jaglane, mąkę z ciecierzycy, cynamon, kardamon, imbir i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż składniki dobrze się połączą. Na koniec dodaj zmrożone jagody i delikatnie wymieszaj. Przełóż ciasto do formy do pieczenia i piecz w nagrzanym do 165 stopni Celsjusza piekarniku z termoobiegiem, piecz 40 minut do suchego patyczka.
200 g parsnip (parsley root), peeled and grated (1 large parsnip about 270 g)
150 g gluten-free millet flakes
85 g gluten-free chickpea flour
200 g apples, peeled and grated (1 very large apple)
50 g soft butter, I used ghee
3 eggs
3 tablespoons cane sugar
juice from 1 orange
150 g frozen berries
1 tablespoon cinnamon
1 tablespoon cardamom
1 tablespoon ginger
1 teaspoon gluten-free baking powder
small baking mold
Mix millet flakes with the orange juice.
Whisk ghee with a mixer for about 5 minutes, add one egg each and tablespoon of cane sugar and continue to whisk until the mass is well combined. Add millet flakes, chickpea flour, cinnamon, cardamom, ginger and baking powder to the eggs. Mix everything thoroughly until the ingredients combine well. Finally, add frozen berries and mix gently. Transfer the dough to a baking mold and bake in preheated oven to 165 degrees Celsius with air flow, bake for 40 minutes to a dry stick.
150 g gluten-free millet flakes
85 g gluten-free chickpea flour
200 g apples, peeled and grated (1 very large apple)
50 g soft butter, I used ghee
3 eggs
3 tablespoons cane sugar
juice from 1 orange
150 g frozen berries
1 tablespoon cinnamon
1 tablespoon cardamom
1 tablespoon ginger
1 teaspoon gluten-free baking powder
small baking mold
Mix millet flakes with the orange juice.
Whisk ghee with a mixer for about 5 minutes, add one egg each and tablespoon of cane sugar and continue to whisk until the mass is well combined. Add millet flakes, chickpea flour, cinnamon, cardamom, ginger and baking powder to the eggs. Mix everything thoroughly until the ingredients combine well. Finally, add frozen berries and mix gently. Transfer the dough to a baking mold and bake in preheated oven to 165 degrees Celsius with air flow, bake for 40 minutes to a dry stick.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz