Wypiek i przepis mojej młodszej siostry (scroll down to the English version)
Masa serowa
2 kg sera
6 jajek
2 1/4 szklanki cukru (510 g)
400 - 500 ml śmietany kremówki 36%
2 budynie śmietankowe, bezglutenowe
2 łyżki skrobi kukurydzianej lub bezglutenowej skrobi pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia, bezglutenowy
Kakaowy spód
90 g masła
3 łyżki wody
110 g cukru
2 jajka
95 g skrobi kukurydzianej lub bezglutenowej skrobi pszennej60 g mąki ryżowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowy
2 łyżki kakao
blacha do pieczenia: 25x36 cm
Kakaowe ciasto: Margarynę rozpuść z wodą i cukrem, ostudź. Do ostudzonej masy dodaj mąkę bezglutenową, jajka, proszek do pieczenia i kakao, wymieszaj. Wyłóż na blachę do pieczenia. I wstaw na 30 minut do lodówki. Jeżeli ciasto jest za rzadkie dodaj 1 łyżkę skrobi kukurydzianej.
Masa serowa: Żółtka utrzyj z 1 1/4 szklanki cukru, dodaj ser, budyń i mąkę, dokładnie wymieszaj. Ubij białka z resztą cukru na sztywną pianę. Dodaj do sera i delikatnie wymieszaj. Ubij śmietanę, dodaj do masy serowej i wymieszaj. Masę serową płóż na warstwie kakaowej. Piecz sernik jedną godzinę w 170stopniach Celsjusza z termoobiegiem.
Cheese dough
2 kg of cheese
6 eggs
2 1/4 glassful of sugar (510 g)
400 - 500 ml whipping cream 36%
2 cream puddings, gluten-free of Celiko
2 tablespoons corn starch or gluten-free wheat starch
2 teaspoons baking powder, gluten-free of Bezgluten
2 kg of cheese
6 eggs
2 1/4 glassful of sugar (510 g)
400 - 500 ml whipping cream 36%
2 cream puddings, gluten-free of Celiko
2 tablespoons corn starch or gluten-free wheat starch
2 teaspoons baking powder, gluten-free of Bezgluten
Cocoa dough base
90 g butter
3 tablespoons water
90 g butter
3 tablespoons water
110 g sugar
2 eggs
95 g of corn starch or gluten-free wheat starch2 eggs
60 g of rice flour
1 teaspoon baking powder, gluten-free
2 tablespoons of cocoa
2 tablespoons of cocoa
baking sheet: 25x36 cm
The cocoa dough: Melt margarine and sugar with water, allow to cool. To cooled mass add a gluten-free flour, eggs, baking powder, cocoa and mix. Put the cocoa dough on a baking sheet. And put it in the fridge for 30 minutes. If the dough is too thin, add 1 tablespoon of cornstarch.
The cheese dough: mash yolks with 1 1/4 glassful of sugar, add the cheese, pudding and flour, mix well. Beat the egg whites stiffly with the rest of sugar. Add the cheese and stir gently. Whip the cream, add to the cheese mass and mix. Put the cheese dough on the cocoa layer. Bake the cheesecake for one hour at 170 degrees Celsius with air flow.
The cocoa dough: Melt margarine and sugar with water, allow to cool. To cooled mass add a gluten-free flour, eggs, baking powder, cocoa and mix. Put the cocoa dough on a baking sheet. And put it in the fridge for 30 minutes. If the dough is too thin, add 1 tablespoon of cornstarch.
The cheese dough: mash yolks with 1 1/4 glassful of sugar, add the cheese, pudding and flour, mix well. Beat the egg whites stiffly with the rest of sugar. Add the cheese and stir gently. Whip the cream, add to the cheese mass and mix. Put the cheese dough on the cocoa layer. Bake the cheesecake for one hour at 170 degrees Celsius with air flow.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz