Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
sobota, 4 lutego 2023
Mac and Cheese.
/scroll down to English version/
250 g bezglutenowego makaronu typu kolanka
200 g tartego sera cheddar, użyłam mozzarella
300 - 350 ml mleka migdałowego
2 łyżki masła klarowanego
2 łyżki bezglutenowej skrobi kukurydzianej
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Masło rozpuść na patelni, dodaj mąkę i podsmażaj chwilę ciągle mieszając. Potem dodaj mleko i gotuj ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj ser i gotuj chwilę, aż ser się rozpuści. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Dodaj makaron i wymieszaj z serem. Podawaj od razu.
250 g of gluten-free elbow type pasta
200 g grated cheddar cheese, I used mozzarella
300 - 350 ml of almond milk
2 tablespoons of ghee
2 tablespoons gluten-free corn starch
Cook the pasta according to the instructions on the package.
Melt the butter in a pan, add the flour and fry for a while, stirring constantly. Then add the milk and cook, stirring constantly, until the sauce thickens. Add the cheese and cook for a while until the cheese melts. Season with salt and pepper. Add pasta and mix with cheese. Serve imeddiately.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz