Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

poniedziałek, 2 września 2019

Pieczone skrzydełka w musztardzie i ketchupie. Baked wings in mustard and ketchup.


/scroll down to the English version/
12 skrzydełek kurzych, około 1400 g
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka wędzonej papryki
2 łyżeczki słodkiej papryki
3 łyżki bezglutenowej musztardy
4 - 5 łyżek bezglutenowego ketchupu
4 małe ząbki czosnku, przeciśnięty przez praskę

W misce wymieszaj ketchup, musztardę, miód, słodką i wędzoną paprykę, czosnek i sól. Dodaj skrzydełka, obtocz w marynacie. Wstaw na godzinę do lodówki. Piecz 40 minut w nagrzanym piekarniku do 200 stopni Celsjusza bez termoobiegu, pod przykryciem. Potem odkryj i piecz kolejne 20 - 25 minut. Możesz serwować na ciepło, są też smaczne na zimno.


12 chicken wings, about 1400 g
1 teaspoon salt
1 teaspoon smoked paprika
2 teaspoons sweet paprika
3 tablespoons gluten-free mustard
4 - 5 tablespoons gluten-free ketchup
4 small cloves of garlic, pressed

In a bowl, mix ketchup, mustard, honey, sweet and smoked paprika, garlic and salt. Add wings, coat in marinade. Put in the fridge for an hour. Bake 40 minutes in a preheated oven to 200 Celsius degrees without air flow, covered. Then uncover and bake another 20 - 25 minutes. You can serve hot, they are also tasty cold.



Brak komentarzy: