Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
sobota, 8 czerwca 2019
Chia pudding z matcha i miechunką. Chia pudding with matcha and goldenberries.
/scroll down to ther English version/
2 porcje
400 ml kokosowego mleka
1 łyżeczka herbaty matcha
1 1/2 łyżki syropu z agawy
4 łyżki nasion chia
1 łyżka roztopionego kokosowego oleju
1 łyżeczka cynamonu
miechunka peruwiańska do posypania
1/2 łyzeczki matcha do posypania
W każdej miseczce umieścić po 2 łyżki nasion chia. Mleko kokosowe dokładnie wymieszać z olejem kokosowym, matcha, cynamonem i syrop z agawy. Przelać mleko kokosowe do miseczek i odstawić na noc do lodówki. Przed podaniem posypać matcha i miechunką peruwiańską.
1 teaspoon matcha powder
1 1/2 tablespoons agave syrup
4 tablespoons chia seeds
1 tablespoon melted coconut oil
1 teaspoon cinnamon
goldenberries to sprinkling
1/2 teaspoon matcha to sprinkling
Put 2 tablespoons of chia seeds in each bowl. Mix coconut milk thoroughly with melted coconut oil, matcha, cinnamon and agave syrup. Pour the coconut milk into the bowls and leave it overnight in the fridge. Before serving, sprinkle with matcha and goldenberries.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz