4 porcje
120 g ciastek kruchych bezglutenowych*
4 banany5
500 g bezglutenowej masy kajmakowej*
sok z 1/2 cytryny
2 łyżki cukru trzcinowego
250 g sera mascarpone.
*Używam tylko produkty licencjonowane, certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa.
Ciastka pokrusz bardzo drobno. Dwa banany rozgnieć widelcem i wymieszaj na gładką masę z serkiem mascarpone. Dwa banany pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny by nie zrobiły się brązowe, wymieszaj z cukrem trzcinowym.
Na dnie pucharków umieść po 2 łyżki pokruszonych ciastek, na to 3 łyżki masy kajmakowej (dulce de leche), na to pozostałe ciastka (2 łyżki). Na ciastka połóż 3 łyżki masy mascarpone z bananami, a na wierzch plasterki bananów.
4 servings
120 g of gluten-free shortbread cookies*
4 bananas
120 g of gluten-free shortbread cookies*
4 bananas
500 g gluten-free dulce de leche = butterscotch*
juice of 1/2 lemon
2 tablespoons of cane sugar
250 g mascarpone cheese
* I only use licensed certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland.
juice of 1/2 lemon
2 tablespoons of cane sugar
250 g mascarpone cheese
* I only use licensed certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland.
Crumble cookies finely. Mash two bananas with a fork and mix with mascarpone to a smooth mass. Cut two bananas into slices, sprinkle with lemon juice, mix with sugar cane.
At the bottom of the cups placed 2 tablespoons of crushed cookies, then 3 tablespoons of dulce de leche and the remaining cookies (2 tablespoons). Next put 3 tablespoons of banana mascarpone mass and on top banana slices.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz