Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

niedziela, 19 lipca 2015

Ogórkowy Cooler. Cucumber Gin Cooler.


1 koktajl

5 centymetrowy kawałek ogórka, obrany i posiekany
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
2 świeże liście bazylii 

1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy
42 ml ginu, zastąp rumem by było bezglutenowo
2 łyżki świeżego soku z cytryny
4 kostki lodu

1 cienki plasterek cytryny, do przybrania
1 cienka plasterek ogórka, do przybrania

W shakerze umieść skórkę z cytryny, ogórek, bazylię i miód, wytrząśnij energicznie. Dodaj gin, sok z cytryny i mieszaj około 10 sekund. Przelej drink do szklanek z kostkami lodu i plasterkiem ogórka. Udekoruj szklankę plasterkiem cytryny. Podawaj drink od razu. 

http://www.niam.pl/pl/produkty/1446-gin

1 drink

5 cm piece of cucumber, peeled and chopped
1 teaspoon of grated lemon zest
2 fresh basil leaves
1 teaspoon of honey or agave nectar
42 ml of gin,
substitute for rum that is gluten free
2 tablespoon of fresh lemon juice
4 ice cubes
1 thin slice lemon, for garnish
1 thin slice cucumber, for garnish

In a cocktail shaker, place chopped cucumber, lemon zest, basil and honey, shake vigorously.
Add the gin, lemon juice and stir 10 seconds. Pour the mixture into a rocks glass filled with ice cubes and slice of cucumber. Garnish with lemon and serve.





Brak komentarzy: