/scroll down to English version/
500 g mięsa z kurczaka, uda bez skóry
1 średnia cukinia
2 łyżki bezglutenowej skrobii kukurydzianej
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka słodkiej papryki
sól i pieprz do smaku
Cukinię zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Dodaj łyżeczkę soli, wymieszaj i odstaw na pół godziny.
Mięso z kurczaka zmiel. Odciśnij sok z cukini. Dodaj cukinię do mięsa mielonego, dodaj mąkę, zioła prowansalskie, słodką paprykę, wymieszaj dokładnie. Dopraw solą i pieprzem.
Kotleciki nakładaj łyżką na rozgrzaną oliwę, smaż na średnim ogniu pod przykryciem na złoto-brązowy kolor.
500 g chicken meat, skinless thighs
1 medium zucchini
2 tablespoons gluten-free cornstarch
1 teaspoon of Provençal herbs
1 teaspoon of sweet pepper
salt and pepper to taste
Grate zucchini on grater with large holes. Add a teaspoon of salt, mix and set aside for half an hour. Grind chicken meat. Squeeze juice from the zucchini. Add zucchini to the minced meat, add flour, Provençal herbs, sweet pepper, mix thoroughly. Season with salt and pepper.
Place cutlets with a spoon into the heated oil, fry over medium heat, covered, until golden brown.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz