Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
niedziela, 18 października 2015
Karp i sałatka z soczewicą. Carp and lentils salad.
2 porcje
350 g karpia
połówka cytryny
sól i świeżo zmielony pieprz
olej kokosowy do smażenia
1 mała sałata rzymska
1 średniej wielkości cebula pokrojona w kostkę
2 łodygi selera naciowego, pokrojony w plasterki
140 g nieugotowanej czerwonej soczewicy
oliwa do smażenia
Soczewicę gotuj w wodzie 8 minut i odcedź. Rybę skrop sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem, smaż na oleju około 8 - 10 minut. Cebulę i seler podsmaż na oliwie, około 5 minut. Sałatę opłucz i osusz, podziel na cząstki. Ugotowaną soczewicę wymieszaj z sałatą, cebulką i selerem naciowym. Przełóż na talerze. Na wierzchu umieść usmażoną rybę.
2 servings
350 g of carp, 2 pieces
half a lemon
salt and freshly ground black pepper
coconut oil for frying
1 small romaine lettuce
1 onions, diced
2 large stalk celery, sliced
140 g of uncooked red lentils
Cook lentils in water 8 minutes and then drain. Sprinkle fish with lemon juice, season with salt and pepper and fry in oil about 8 - 10 minutes. Fry onion and celery in oil, about 5 minutes. Rinse and dry the lettuce, split into pieces. Mix the cooked lentils with lettuce, onion and celery. Transfer to plates. On top, place the fried fish.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz