Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
poniedziałek, 19 października 2015
Pasta rybna do kanapek. Fish paste to sandwiches.
200 g wędzonej makreli
400 g fileta z flądry, bez skóry
1/2 cebuli
4 łyżki pasty pomidorowo-paprykowej, przepis: http://.../pomidorowo-paprykowa-pasta-tomato.html
1 łyżeczka majeranku
sól i świeżo zmielony pieprz
oliwa do smażenia
Filety z flądry dopraw solą i pieprzem, smaż na oliwie około 5 minut. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, smaż na oliwie do momentu aż będzie przezroczysta. Usmażone filety z flądry ugnieć widelcem na gładką masę, dodaj wędzoną makrelę, pastę pomidorowo-paprykową i majeranek, wszystko dokładnie wymieszaj aż uzyskasz jednolitą pastę. Jeżeli to konieczne dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
200 g of smoked mackerel
400g flounder fillet, without skin
1/2 onion
4 tablespoons of tomato pepper paste, recipe: http://.../pomidorowo-paprykowa-pasta-tomato.html
1 teaspoon of dried marjoram
salt and freshly ground black pepper
oil for frying
Flounder fillets season with salt and pepper and fry in oil for about 5 minutes. Peel onion, cut into small cubes, fry in oil until it is transparent and gold. Knead fried flounder fillets with fork until smooth, add smoked mackerel, tomato pepper paste and marjoram, mix all well until you get a homogeneous paste. If necessary season with salt and pepper.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz