Składniki na dwie porcje:
200 g kolorowego makaronu świderki (fusilli) ugotowany al dente, bezglutenowy 2 kiełbasy pokrojone w plastry, bezglutenowe
8 pomidorków koktajlowych
1 mała cebula pokrojona w paski
4 łyżki ketchupu, bezglutenowy
3 łyżki koncentratu pomidorowego
3 łyżki śmietany 18%
1 płaska łyżeczka oregano
1 płaska łyżeczka bazylii
oliwa z oliwek
sól, pieprz
starty parmezan opcjonalnie lub mieszanka serów twardych Formaggio Mix
świeża bazylia do dekoracjiNa patelni rozgrzej oliwę; podsmaż lekko cebulkę; dodaj do tego kiełbasę, smaż 5 minut; dodaj do tego ketchup, koncentrat i śmietanę, smaż kolejne 3 minuty na małym ogniu ciągle mieszając; dodaj pomidorki koktajlowe, oregano, bazylię, dopraw solą i pieprzem do smaku. Smaż jeszcze około 2 - 3 minut. Do tego dodaj ugotowany makaron, wszystko delikatnie wymieszaj, wyłóż na talerz, posyp świeżo startym parmezanem i udekoruj świeżą bazylią. Gotowe. Smacznego.
two servings:
200 g of color fusilli pasta cooked al dente, gluten-free
2 gluten-free sausages, sliced
8 cherry tomatoes
1 small onion, cut into strips
4 tablespoons of ketchup, gluten-free
3 tablespoons of tomato paste
3 tablespoons of cream 18%
1 level teaspoon oregano
1 level teaspoon basil
olive oil
salt and pepper
grated parmesan cheese
fresh basil for decoration
Heat the olive oil in a skillet; fry lightly onion; add the sausage, fry 5 minutes. Add ketchup, tomato pate and cream, fry for 3 minutes over low heat stirring constantly. Add the cherry tomatoes, oregano, basil and season with salt and pepper to taste. Fry 2 - 3 minutes. Add the cooked pasta, mix everything gently, place on the plates, sprinkle with freshly grated Parmesan cheese and garnish with fresh basil.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz