Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
sobota, 4 stycznia 2020
Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i daktylami. Salad with chicken, celery and dates.
/scroll down to English version/4 porcje
2 piersi z kurczaka bez kości, około 700 g
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
sól i pieprz do smaku
2 łyżki oliwy
3 łodygi selera naciowego, pokrojony w plasterki
15 suszonych daktyli, pokrojone na połówki
80 g orzechów włoskich, pokrojone w duże kawałki
4 płaskie łyżki cremomajo majonez wegański bez jajek lub bezglutenowego majonezu
Kurczaka pokrój w kawłaki, dopraw solą i pieprzem, słodką i wędzoną papryką i oregano. Podsamż na oliwie, odstaw do ostygnięcia. W misce wymieszaj kurczaka, seler naciowy, daktyle, orzechy włoskie i majonez. Możesz podawać od razu.
4 servings
2 boneless chicken breasts, about 700 g
1 teaspoon dried oregano
1/2 teaspoon sweet paprika
1/2 teaspoon smoked paprika
salt and pepper to taste
2 tablespoons oil
3 stalks of celery, cut into slices
15 dried dates, cut in half
80 g walnuts, cut into large pieces
4 flat spoons cremomajo vegan mayonnaise without eggs or gluten-free mayonnaise
Cut chicken into chunks, season with salt and pepper, sweet and smoked paprika and oregano. Fry chicken in oil, leave to cool. In a bowl, mix chicken, celery, dates, walnuts and mayonnaise. You can serve immediately.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz