Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
wtorek, 9 czerwca 2015
Truskawki w czekoladzie. Strawberries in chocolate.
400 g dużych truskawek
100 g białej czekolady bezglutenowej
50 g gorzkiej czekolady bezglutenowej
50 g mlecznej czekolady bezglutenowej
5 łyżek śmietany
30 g orzechów włoskich, drobno pokrojonych
Truskawki umyj i osusz. Białą czekoladę rozpuść z dwiema łyżkami śmietany. Zanurz truskawki w lekko schłodzonej białej czekoladzie. Odstaw do lodówki by czekolada zastygła. Ciemną i mleczną czekoladę rozpuść z trzema łyżkami śmietany. Obtocz w lekko schłodzonej czekoladzie truskawki i posyp orzechami. Odstaw do lodówki, by czekolada zastygła.
400 g of large strawberries
100 g of white chocolate gluten-free
50 g of dark chocolate gluten-free
50 g of gluten-free milk chocolate
5 tablespoons of cream
30 g of walnuts, finely chopped
Wash and dry the strawberries. Melt white chocolate with two tablespoons of cream. Dip strawberries in a slightly chilled melted white chocolate. Put in the fridge to congeal a chocolate. Melt dark and milk chocolate with three tablespoons of cream. Coat strawberries with slightly cooled chocolate and sprinkle with nuts. Put the strawberries in the fridge to congeal the chocolate.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz