Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
wtorek, 2 czerwca 2015
Deser: truskawki z masłem orzechowym. Dessert: strawberries with peanut butter.
2 porcje, bardzo duże
500 g truskawek
2 łyżki masła orzechowego bez soli i bez cukru, firma Primavika
100 g sera mascarpone
100 g jogurtu greckiego
truskawki do dekoracji
Truskawki umyj, obierz i włóż na godzinę do zamrażalki. Mascarpone wymieszaj dokładnie z jogurtem i masłem orzechowym. Truskawki zmiksuj w blenderze, przełóż do pucharków. Na wierzch płóż delikatnie masę z masłem orzechowym. Udekoruj truskawkami.
2 servings, hudge
500 g of strawberries
2 tablespoons of peanut butter, without salt and sugar, the Primavika company
100 g of mascarpone cheese
100 g of Greek yoghurt
strawberries for decoration
Wash strawberries, peel and place in the freezer for an hour. Mix mascarpone thoroughly with yoghurt and peanut butter. Strawberries blend in a blender, put into the cups. On top place gently the peanut butter mass. Decorate a dessert with the strawberries.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz