2 duże jabłka, słodkie, twarde z czerwoną skórką
220 g jogurtu greckiego
1 łyżeczka miodu
4 łyżki granoli bezglutenowej przepis tutaj: http:/.../bezglutenowa-granola-z-orzechami.html
lub musli owocowe
Jogurt połącz z miodem, wymieszaj i wyłóż na dwie miseczki. Jabłka umieść w garnku, wlej wodę na wysokość równą połowie wysokości jabłka. Wyjmij jabłka, zagotuj wodę. Do gotującej się wody włóż jabłka i gotuj około 5 minut. Wyjmij jabłka i włóż jabłka spowrotem do wody do góry dnem, częścią nieugotowana do dołu, gotuj też 5 minut. Wyjmij jabłka z wody, połóż na jogurcie, dodaj po dwie łyżki granoli. Smacznego.
Jabłko jest ciepłe i słodkie, z jogurtem i granolą - rewelacja.
2 large apples, sweet and hard with red skin
220 g of Greek yoghurt
1 teaspoon of honey
4 tablespoons of gluten-free granola recipe here: http:/.../bezglutenowa-granola-z-orzechami.html
or fruit muesli
Combine yogurt with honey, mix and put into two small bowls. Place the apples in a saucepan, pour water to a height equal to half height of the apple. Remove the apples, boil water. To the boiling water put apples and cook for about 5 minutes. Remove the apples from water, put them again upside down in water, uncooked portion to the bottom and cook apples 5 minutes. Remove the apples from water, put on yoghurt, add two tablespoons of granola. Enjoy your meal.
Apples are warm and sweet, with yogurt and granola - awesome.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz