Od kiedy jestem na diecie bezglutenowej (około 10 lat) musiałam zwracać baczną uwagę na skład przypraw, dań i dodatków do potraw. Mam kilka swoich ulubionych produktów, które polecam stosować. Oczywiście bez glutaminianu sodu; niektóre bez konserwantów i soli.
Marigold Swiss Vegetable Bouillon Powder bezglutenowy bulion w proszku
Grill Mix - przyprawa do kurczaka, produkt bezglutenowy Bezgluten
cebula suszona Prymat
zioła toskańskie mieszanka KOTÁNYI
marynata Staropolska mieszanka przypraw KOTÁNYI
marynata pikantna mieszanka przypraw KOTÁNYI
zioła dalmatyńskie mieszanka KOTÁNYI
natka pietruszki Kamis
konfitura owoce leśne Nasze Domowe
konfitura czarna porzeczka Nasze Domowe
olej rydzowy SemCo
koncentrat grzybowy Stefan Skwierawski
ketchup z żurawiny Stefan Skwierawski
Bio musztarda z ziarnami gorczycy, bezglutenowa Zwergenwiese
sól czosnkowa Dary Natury
przyprawa pomidorowo czosnkowa z czarnuszką Dary Natury
sos sojowy, bezglutenowy Sakura
sos sojowy, bezglutenowy Tamari Kikkoman
ketchup z przetartych pomidorów Krokus
Podlaska przyprawa do gulaszu Dary Natury
chrzan wyborowy bez octu Wiesław Dymecki
musztarda Dijon Roleski
cukier z prawdziwą wanilią i nutą kardamonu Kamis
mieszanka serów twardych Zarpellon Formaggio mix
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz