12 połówek brzoskwini z puszki
60 g borówek
200 g sera mascarpone
200 g śmietany kremówki minimum 30%
6 łyżek dobrej jakości konfitury z owoców leśnych
1 łyżka żelatyny
3 - 4 łyżki wody
Brzoskwinie
odcedź. Mascarpone wymieszaj z konfiturą. Ubij na sztywno śmietanę,
dodaj do masy serowo owocowej, ponownie wymieszaj. Żelatynę rozpuść w
wodzie, podgrzej na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści; ciągle
mieszaj. Dodaj letnią żelatynę do kremu i dokładnie wymieszaj. Wstaw krem do
lodówki na godzinę. Schłodzony kremem połóż na połówki brzoskwiń. Na górze udekoruj borówkami.
12 canned peach halves
60 g of huckleberries, blueberries
60 g of huckleberries, blueberries
200 g of mascarpone cheese
200 g of heavy cream at least 30%
6 tablespoons of good quality berries jam
1 tablespoon of gelatin
3 - 4 tablespoons of water
200 g of heavy cream at least 30%
6 tablespoons of good quality berries jam
1 tablespoon of gelatin
3 - 4 tablespoons of water
Drain peaches. Mix mascarpone with jam. Whip the cream to stiff, add it to cheese fruit mass and mix again. Dissolve gelatin in water, heat it over low heat until gelatin is melted, stirring constantly. Add lukewarm melted gelatin to custard and mix thoroughly. Put one in the fridge for an hour cream. Decorate peach halves with chilled custard. On top garnish with blueberries.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz