Dostałam słoik powideł śliwkowych. Przepis jest prosty i potrzebujesz tylko trzy składniki.
3 kg ciemnych śliwek
3 - 4 łyżki octu
500 g cukru
Śliwki umyj, przełam na pół, usuń pestki. Umieść śliwki w dużym garnku, zrób w środku dziurę wielkości szklanki aż do samego dna. Wlej w dziurę ocet i wsyp cukier. Smaż powidła na wolnym ogniu bez mieszania przez około 6 godzin. Gotowe.
Wychodzi około 10 słoików o pojemności 250 ml.
I got a jar of plum jam. The recipe is simple and you need only three ingredients.
3 kg of dark plums
3 - 4 tablespoons of vinegar
500 g of sugar
Wash plums, break them in half, remove seeds. Place the plums in a large saucepan, make a hole in the middle (size of the glass) to the bottom. Pour vinegar and sugar into a hole . Simmer (cook on low heat) jam without stirring for about 6 hours. Done.
You get about 10 jars of 250 ml capacity.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz