3 jabłka
2/3 dużego pora
3 płaskie łyżki majonezu bezglutenowego
2 płaskie łyżki jogurtu greckiego lub naturalnego
sól, pieprz do smaku
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Por dokładnie umyj, pokrój w kostkę. Połącz jabłka i por, dodaj majonez i wymieszaj. Dopraw solą i i pieprzem. Przed dodaniem pora i majonezu możesz skropić jabłka sokiem z połowy cytryny, jabłka wtedy nie ściemnieją.
3 servings
3 apples
2/3 large leek
3 level tablespoons gluten-free mayonnaise
2 level tablespoons Greek or natural yogurt
salt and pepper to taste
Peel apple, remove seeds, cut into cubes. Wash leek thoroughly, cut into cubes. Combine apples and leeks, add mayonnaise and mix well. Season with salt and pepper. Before adding of leek and mayonnaise you can sprinkle apples with juice of half a lemon then apples do not darken.
Zapraszam do udziału w akcji: Jabłka wolności prowadzonej przez Mikser Kulinarny. Kliknij na baner, by poznać szczegóły.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz