I found recipe at http://www.beyondsalmon.com/2013/02/you-dont-think-i-gave-up-on-my-attempt.html.
I used smoked salmon.
4 ugotowane małe ziemniaki pokrojone w plastry
1 szalotka cienko pokrojona w plastry
1 szklanka groszku konserwowego
4 jajka ugotowane na twardo pokrojone w krążki
3 kiszone ogórki pokrojone w cienkie plastry
filet z łososia usmażony lub wędzony
kawior lub świeży koperek do dekoracji
Dressing
1 łyżka octu winnego lub 2 łyżki zalewy z ogórków kiszonych
2 łyżeczki musztardy bezglutenowej
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki kwaśnej śmietany
sól i pieprz do smaku
Do miseczek włóż ziemniaki, na to połóż ogórek, groszek i łososia, na wierzchu umieść plasterki jajka. Polej dressingiem i udekoruj kawiorem lub posiekanym koperkiem.
4 small potatoes boiled and sliced thinly
1 shallot sliced
1 cup of peas
4 hard-boiled eggs, cut into rings
3 pickled cucumbers (in salty sauce) cut into thin slices
fried salmon fillet
caviar or fresh dill for decoration
Dressing
1 tablespoon of vinegar or 2 tablespoons of cucumber pickle sauce
2 tablespoons of gluten-free mustard
3 tablespoons of oil
2 tablespoons of sour cream
salt and pepper to taste
To cups put potatoes, then cucumber, peas and salmon, on top place the slices of the eggs. Pour the dressing and garnish with caviar and dill.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz