Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

poniedziałek, 28 lipca 2014

Ciasto ze śliwkami. Cake with plums.


/scroll down to English version/ Ciasto:

1 i 3/4 szklanki mąki (300g) bezglutenowej skrobi pszennej lub skrobi kukurydzianej
2/5 szklanki cukru (100g)
4/5 margaryny do pieczenia (200g)
1 jajko
Dodatki:
500g śliwek
1 łyżeczka cynamonu
cukier puder do posypania

Formę do tarty wysmaruj margaryną i obsyp mąką. Margarynę utrzyj z cukrem, dodaj jajko i mąkę, całość wymieszaj. Ciasto wyłóż na podsypany mąką stół, zagnieć i rozwałkuj. Ciastem wyłóż dno i boki formy do tarty o średnicy 26cm. Śliwki umyj i pokrój na ćwiartki usuwając pestki. Na cieście ułóż śliwki i posyp cynamonem. Ciasto piecz 40 minut w temp. 180 stopni Celsjusza z termoobiegiem. Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 160 stopni Celsjusza. Ostudzone ciasto posyp cukrem pudrem.

Dough: 
1 and 3/4 cups flour (300g) of gluten-free gluten-free wheat starch or corn starch
2/5 cup sugar (100g)
4/5 g margarine (200g)
1 egg

500g plums
1 teaspoon of cinnamon
icing sugar for sprinkling

Smear baking tray with margarine and sprinkle with flour. Mash margarine with sugar, add the egg and flourmix. Place dough on the table, knead the dough and roll out. Lay off the dough on a tart mold with a diameter of 26 cm. Wash plums and cut into quarters removing the seeds. Place the plums on the dough and sprinkle with cinnamon. Bake cake 40 minutes at the temperature 180 degrees Celsius with air flow.
After 20 minutes, reduce the temperature to 160 degrees Celsius. Sprinkle cold cake with icing sugar.



Brak komentarzy: