/scroll down to English version/
1 porcja:
50 ml schłodzonej kawy (1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w 50 ml gorącej wody)
250 ml lodów kawowych (3 kulki)
30 ml likieru kawowego
wiórki czekoladowe do dekoracji
Na dno naczynia wlej 25 ml kawy, na to włóż 2 kulki lodów, wlej resztę kawy, dodaj kulkę lodów, polej likierem kawowym, posyp wiórkami czekoladowymi. Podawaj od razu.
1 serving:
1 porcja:
50 ml schłodzonej kawy (1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w 50 ml gorącej wody)
250 ml lodów kawowych (3 kulki)
30 ml likieru kawowego
wiórki czekoladowe do dekoracji
Na dno naczynia wlej 25 ml kawy, na to włóż 2 kulki lodów, wlej resztę kawy, dodaj kulkę lodów, polej likierem kawowym, posyp wiórkami czekoladowymi. Podawaj od razu.
1 serving:
50 ml of chilled coffee (1 teaspoon of instant coffee dissolved in 50 ml of hot water)
250 ml of coffee ice cream (3 balls)
30 ml of coffee liqueur
chocolate sprinkles for decoration
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz