/scroll down to English version/
1 pitaja (smoczy owoc) schłodzona lub ½ melona cantaloupe
10 – 12 truskawek pokrojonych w ćwiartki
½ dużego granata ziarna
1 łyżeczka miodu
sok z ½ limonki
Miód i sok z limonki wymieszaj lub wytrząśnij w shakerze na gładką masę. Pitaję (smoczy owoc) przekrój na pół, wydrąż łyżką cały miąższ, pokrój go w kostkę. Pitaję, truskawki i ziarna granatu wymieszaj, polej dressingiem z limonki i miodu. Sałatkę można podawać w wydrążonym owocu pitaji (smoczy owoc) lub wydrążonym melonie.
1 pitaya (dragon fruit) chilled or ½ cantaloupe melon
1 pitaja (smoczy owoc) schłodzona lub ½ melona cantaloupe
10 – 12 truskawek pokrojonych w ćwiartki
½ dużego granata ziarna
1 łyżeczka miodu
sok z ½ limonki
Miód i sok z limonki wymieszaj lub wytrząśnij w shakerze na gładką masę. Pitaję (smoczy owoc) przekrój na pół, wydrąż łyżką cały miąższ, pokrój go w kostkę. Pitaję, truskawki i ziarna granatu wymieszaj, polej dressingiem z limonki i miodu. Sałatkę można podawać w wydrążonym owocu pitaji (smoczy owoc) lub wydrążonym melonie.
1 pitaya (dragon fruit) chilled or ½ cantaloupe melon
10 - 12 strawberries, cut into quarters
½ large grain pomegranate
1 teaspoon of honey
½ lime juice
Mix the honey and lime juice. Cut the pitaya (dragon fruit) in half, use a spoon to scoop out all the pulp and dice it. Mix together, dragon fruit, strawberries and pomegranate seeds, pour over the lime and honey dressing. The salad can be served in a hollow pitaya fruit (dragon fruit) or a hollow melon.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz