3 - 4 porcje
6 - 7 ziemniaków, obrane pokrojone w plasterki
500 g kiszonej kapusty
1 duża cebula pokrojona w piórka
400 g dobrej jakości polskiej kiełbasy, pokrojona w paski
sól
mielony ostropest
mielona kozieradka
forma do pieczenia o średnicy 25 - 26 cm
Kiszona kapustę przelej wodą i odcedź. Formę wysmaruj oliwą lub masłem. Połóż ziemniaki, posyp solą i wymieszaj. Na to ułóż warstwami: kiszoną kapustę, cebulę i na koniec kiełbasę. Posyp ostropestem i kozieradką. Piecz w nagrzanym piekarniku do 170 stopni Celsjusza z termoobiegiem, przez 60 - 70 minut, aż ziemniaki będą miękkie, piecz przykryte pergaminem.
3 - 4 servings
6 - 7 potatoes, peeled, cut into slices
500 g sauerkraut
1 large onion, cut into feathers
400 g good quality Polish sausage, cut into strips
salt
ground milk (Marian) thistle
ground fenugreek
baking form with a diameter of 25 - 26 cm
Pour sauerkraut with water and strain. Grease baking form with oil or butter. Put the potatoes, sprinkle with salt and mix. Arrange it in layers: sauerkraut, onion and finally sausage. Sprinkle with milk thistle and fenugreek. Bake in a preheated oven to 170 degrees Celsius with air flow for 60 - 70 minutes until the potatoes are soft, bake covered with parchment.
6 - 7 potatoes, peeled, cut into slices
500 g sauerkraut
1 large onion, cut into feathers
400 g good quality Polish sausage, cut into strips
salt
ground milk (Marian) thistle
ground fenugreek
baking form with a diameter of 25 - 26 cm
Pour sauerkraut with water and strain. Grease baking form with oil or butter. Put the potatoes, sprinkle with salt and mix. Arrange it in layers: sauerkraut, onion and finally sausage. Sprinkle with milk thistle and fenugreek. Bake in a preheated oven to 170 degrees Celsius with air flow for 60 - 70 minutes until the potatoes are soft, bake covered with parchment.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz