Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
niedziela, 21 stycznia 2018
Śniadanie: płatki gryczane i chia z czarną porzeczką. Breakfast: buckwheat flakes and chia with blackcurrant.
2 porcje
4 płaskie łyżki nasion chia
4 płaskie łyżki płatków gryczanych, bezglutenowe
400 ml mleka kokosowego
60 ml wody
200 g mrożonej czarnej porzeczki
Nasiona chia i płatki gryczane zalej mlekiem kokosowym i wodą, wymieszaj i odstaw na noc do lodówki. Następnego dnia przełóż do pucharków. Rozmrożone czarne porzeczki podgrzej na patelni, gotuj około 1 - 2 minut. Przełóż porzeczki do pucharków. Gotowe
2 servings
4 level tablespoons of chia seeds
4 level tablespoons of buckwheat flakes, gluten-free
400 ml coconut milk
60 ml water
200 g frozen blackcurrant
Chia seeds and buckwheat pour coconut milk and water, stir and let stand overnight in the fridge. The next day, put chia and buckwheat pudding into cups. Thawed blackcurrant, heat in a frying pan, cook about 1 - 2 minutes. Put the currant into cups.
Polecam także / I also recommend
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz