Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
sobota, 23 stycznia 2016
Kiszona kapusta z grzybami. Saurkraut with mushrooms.
4 - 5 porcji
600 g kiszonej kapusty
20 g suszonych grzybów (koźlarz, borowik, podgrzybki)
1/2 cebuli, pokrojona w drobną kostkę
5 łyżek oliwy
świeżo zmielony pieprz do smaku
Suszone grzyby gotuj w niewielkiej ilości wody 15 minut, odcedź. Kapustę przepłucz, przełóż do garnka i zalej wodą. Gotuj około 50 minut od zagotowania. Odcedź. Na oliwie podsmaż cebulkę. Dodaj cebulkę, grzyby do ugotowanej kapusty, wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem i gotuj kapustę na małym ogniu 10 minut.
4 - 5 servings
600 g of sauerkraut (pickled cabbage in salt)
20 g of dried mushrooms (leccinum, boletus, boletes)
1/2 onion, cut into small cubes
5 tablespoons of oil
freshly ground pepper to taste
Cook dried mushrooms in a little amount of water 15 minutes, drain. Rinse the cabbage, put in a pot and cover with water. Cook about 50 minutes after boiling. Drain. Fry onion in oil. Add onion, mushrooms to cooked cabbage, stir. Season to taste with pepper and cook cabbage over low heat for 10 minutes.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz