Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
czwartek, 5 listopada 2015
Jak zrobić smalec ze skwarkami. How to make lard with cracklings?
600 - 700 g słoniny
1/3 łyżeczki soli
Słoninę pokrój w dużą kostkę. Przełóż na patelnię, dodaj sól i smaż na małym ogniu, tak długo aż kostki słoniny zmniejszą objętość o połowę. Lekko schłodzony smalec przelej razem ze skwarkami do szklanego lub ceramicznego naczynia. Przechowuj w lodówce.
600 - 700 g of lard
1/3 teaspoon of salt
Cut lard into large cubes. Put in a pan, add salt and fry over low heat, as long as the cubes of lard reduce the volume by half. Pour slightly chilled lard together with greaves/cracklings into a glass or ceramic dish. Store in the fridge.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz