4 - 5 pomidorów
250 g żółtego sera gouda
4 łyżki majonezu bezglutenowego
4 łyżki jogurtu greckiego
2 ząbki czosnku, bardzo drobno posiekany
sól
świeżo zmielony pieprz
Jogurt grecki połącz z majonezem i czosnkiem, dokładnie wymieszaj. Żółty ser zetrzyj na tarce uzywając dużych oczek. Pomidory umyj, pokrój w plastry, połóż na talerzu i dopraw solą i pieprzem. Polej sosem czosnkowym i posyp startym serem. Podawaj od razu.
4 - 5 tomatoes
250 g of cheese gouda
4 tablespoons of gluten-free mayonnaise
4 tablespoons of Greek yogurt
2 cloves of garlic, finely chopped
salt
freshly ground pepper
Combine greek yogurt with mayonnaise and garlic, mix well. Grate cheese using large mesh. Wash the tomatoes, cut into slices, place them on a plate and season with salt and pepper. Pour a garlic sauce and sprinkle with the grated cheese. Serve immediately.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz