3 - 4 porcje
3 - 4 łodygi selera naciowego
250 g paluszków krabowych, możesz zastąpić ugotowaną piersią z kurczaka
100 g nieugotowanej ciecierzycy
1/4 główki sałaty lodowej
120 g ananasa z puszki
sól, pieprz do smaku
Sos
2 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżeczki chrzanu żurawinowego, może zawierać mleko, gorczycę, seler
świeżo zmielony pieprz
Paluszki krabowe zawierają skrobię ziemniaczana, skrobie kukurydzianą, skorupiaki, może zawierać mięczaki, gorczycę, soję, seler, jaja, mleko, laktozę, gluten.
Ciecierzycę zalej letnią wodą i mocz przez całą noc. Ugotuj ciecierzycę w wodzie z szczyptą soli. Odcedź. Wszystkie składniki sosu połącz ze sobą i wymieszaj, dopraw pieprzem.
Paluszki krabowe pokrój w plasterki. Seler naciowy i ananas pokrój w kostkę. Sałatę postrzęp. Połącz ze sobą wszystkie składniki sałatki, dodaj sos i wymieszaj. Opcjonalnie dopraw solą i pieprzem.
3 - 4 servings
3 - 4 stalks celery
250 g of crab sticks (surimi), you can substitute for cooked chicken breast
100 g of uncooked chickpeas
1/4 head iceberg lettuce
120 g canned pineapple
salt and pepper to taste
Sauce
2 tablespoons\of Greek yogurt
2 teaspoons of cranberry horseradish, may contain milk, mustard, celery
freshly ground pepper
Surimi contains potato starch, corn starch, shellfish, may contain mustard, soya, celery, eggs, milk, lactose, gluten.
Pour chickpeas lukewarm water and soak all night. Cook the chickpeas in water with a pinch of salt. Drain off. Combine all sauce ingredients together and mix well, season with pepper.
Cut crab sticks into slices. Cut celery and pineapple into cubes. Schred the lettuce. Combine together all salad ingredients, add the sauce and mix. Optionally, season with salt and pepper.
Przepis bierze udział w akcji Zdrowy obiad, klikając na obrazek przejdziesz do informacji o akcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz