/scroll down to English version/
W tradycyjnej zupie kalafiorowe pod koniec gotowania dodaje się słodkiej śmietanki (200 ml), ja jednak zrezygnowałam z niej by danie było bezglutenowe i bez laktozy.
1 kalafior (lub 450 g mrożonego kalafiora)
2 marchewki
1 pietruszka
biała część pora
2 łodygi selera naciowego
1 ząbek czosnku
1400 ml wody
4 skrzydełka z kurczaka
2 łyżki oliwy
sól i pieprz do smaku
Marchewkę i pietruszkę obierz, pokrój w talarki. Seler naciowy i por pokrój w plasterki. Kalafior umyj i podziel na różyczki. W garnku umieść mięso, marchewkę, pietruszkę, por, seler i zalej wodą. Gotuj 15 minut, dodaj kalafior i oliwę, dopraw solą i pieprzem i gotuj kolejne 12 minut.
3 servings
1 cauliflower (or 450 g frozen cauliflower)
2 carrots
1 parsley
white part of the leek
2 stalks of celery
1 clove of garlic
1400 ml of water
4 chicken wings
2 tablespoons of oil
salt and pepper to taste
Peel carrots and parsley, cut into slices. Cut celery and leek into slices. Wash cauliflower and divide into florets. In a pan, place meat, carrots, parsnips, leek, celery and pour water. Cook for 15 minutes, add cauliflower and olive oil, season with salt and pepper and cook another 12 minutes.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz