Porcja dla 3 - 4 osób.
160 g tapioki
400 ml mleka kokosowego
100 ml wody
1 łyżka miodu
Tapiokę ugotować na mleku z miodem, gotować około 10 minut na średnim ogniu mieszając by tapioka się nie przypaliła. Zdjąć z ognia i zostawić w garnku pod przykryciem kolejne 10 minut by płyn całkowicie wchłonął. Przełożyć do pucharków.
12 łodyg rabarbaru (około 200 g)
70 g cukru
1/3 szklanki wody
Rabarbar gotować w wodzie z cukrem, po zagotowaniu wody gotować jeszcze około 2 - 3 minut. Odcedzić płyn. Ugotowany rabarbar położyć na tapioce.
160 g of tapioca
400 ml of coconut milk
100 ml of water
1 tablespoon of honey
Cook tapioca with coconut milk, water and honey for about 10 minutes on medium heat, stirring tapioca to not burnt. Remove from heat and leave covered in the pot for another 10 minutes to the milk completely absorbed. Put it into cups.
12 stems of rhubarb (about 200 g)
70 g of sugar
1/3 glass of water
Cook rhubarb in water with sugar, after boiling of water cook for about 2 - 3 minutes. Strain the liquid/juice. Put the cooked rhubarb on tapioca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz