/scroll down to English version/
Śniadanie: kiełki rzodkiewki, jajka przepiórcze, pomidorki koktajlowe z dipem majonezowo - jogurtowym.
Składniki na 2 porcje:
4 garście kiełek rzodkiewki
12 – 14 jajek przepiórczych
4 – 6 pomidorków koktajlowych
2 kromki chleba pokrojone w trójkąty, bezglutenowy firmy posiadającej na produktach znak przekreślonego kłosa
Dip 1:
2 łyżki jogurtu
2 łyżki majonezu bezglutenowego
1 ząbek czosnku rozgnieciony
pieprz
Dip 2:
2 łyżki jogurtu
2 łyżeczki chrzanu
pieprz
Jajka gotuj przez 3 minuty. Obierz i pokrój na połówki. Na talerzu połóż kiełki rzodkiewki, na to ułóż jajka i pomidorki oraz chleb. Polej dipem.
Ingredients for 2 servings:
4 handfuls of radish sprout
12 - 14 quail eggs
4 - 6 cherry tomatoes
2 slices of bread, cut into triangles, gluten-free
Dip 1:
2 tablespoons of yogurt
2 tablespoons of mayonnaise, gluten-free
1 clove garlic, crushed
pepper
Dip 2:
2 tablespoons of yogurt
2 teaspoons of horseradish
pepper
Cook eggs for 3 minutes. Peel and cut into halves. Put radish sprouts on a plate, then place the eggs, tomatoes and bread. Pour dip.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz