/scroll down to English version/
Sałatka: miks sałat, quinoa (komosa ryżowa), szynka, pomarańcza i zielona cebulka.Salad: lettuce mix, quinoa, gluten-free ham, orange, and green onions.
½ opakowania miksu sałat
100 g nieugotowanej quinoa
30 dag szynki w plastrach bezglutenowej
2 średnie pomarańcze lub mandarynki
1 zielona cebulka
Sok z połowy pomarańczy
Quinoa ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Szynkę pokrój w paski, pomarańcze obierz i podziel na cząstki, zieloną cebulkę posiekaj. Na talerzu umieść kolejno warstwami jedno na drugim: sałatę, quinoę, szynkę, pomarańczę i posyp cebulką. Skrop sokiem pomarańczy.
Salad: lettuce mix, quinoa, ham, orange and green onions.
½ package lettuce mx
100 g uncooked quinoa
30 grams of sliced gluten-free ham
2 medium oranges or mandarins
1 green onion
juice of half an orange
Cook quinoa in lightly salted water. Drain. Cut ham into strips, pell orange and split into pieces, chop the green onions. On a plate, place successively in layers one on the other: lettuce, quinoa, ham, orange and sprinkle all with onion. Drizzle with orange juice.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz