Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
czwartek, 31 lipca 2014
Pieczone ziemniaki z szpinakiem, pomidorami i serem camembert. Baked potatoes with spinach, tomatoes and cheese camembert.
7 – 8 młodych ziemniaków, średniej wielkości
1 ser camembert z zielonym pieprzem (120 g)
1 ser camembert z grzybami leśnymi (120 g)
250 – 300 g świeżego szpinaku
2 ząbki czosnku, rozgnieciony
300 g pomidora z puszki lub 4 średniej wielkości pomidory
pieprz, papryka w proszku
oliwa do smażenia
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, nieobrane. Szpinak podsmaż na oleju z czosnkiem, dopraw solą. Ugotowane ziemniaki obierz, pokrój na połówki. Na każdą połówkę ziemniaka połóż łyżkę szpinaku, na to plaster pomidora i plaster sera camembert. Dopraw pieprzem lub papryką. Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
7 - 8 new potatoes, medium-sized
1 camembert cheese with green pepper (120 g)
1 camembert cheese with wild mushrooms (120 g)
250 - 300 g of fresh spinach
2 cloves garlic, crushed
300 g of canned tomato or 4 medium sized tomatoes
pepper, paprika powder
oil for frying
Boil the potatoes in salted water, unpeeled. Saute spinach in oil with garlic, season with salt. Peel the boiled potatoes, cut into halves. On each half potato put a tablespoon of spinach, a slice of tomato and a slice of camembert cheese. Season with pepper or paprika. Bake in oven for 20 minutes at 180 degrees Celsius.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz