/scroll down to English version/
6 dużych lub 8 małych bułeczek, bezglutenowe
3 łyżki masła
4 plastry boczku pokrojone w paski
½ dużej cebuli drobno posiekana
100 g łagodnego żółtego startego sera
30 g startego sera mozzarella
4 cienkie kiełbaski delikatesowe pokrojone w plasterki
2 jajka
100 g groszku zielonego konserwowego
100 g marchewki konserwowej pokrojonej w kostkę
60 – 70 g kukurydzy konserwowej
1 łyżka natki pietruszki
1 pomidor
sól, pieprz do smaku
Z bułeczek zetnij wierzchy, odłóż. Dolne części wydrąż, wysmaruj wewnątrz masłem. Boczek podsmaż na pozostałym tłuszczu. Cebule wrzuć do boczku i smaż jeszcze około 2 minut.. Jedno jajko ugotuj i pokrój w drobną kostkę. Groszek, marchewkę i kukurydzę odcedź, wsyp do salaterki, dodaj cebulę z boczkiem, kiełbasę, ugotowane jajko, połowę startego żółtego sera i ser mozzarella, natkę pietruszki i surowe jajko. Całość przypraw pieprzem i solą. Wymieszaj wszystko dokładnie. Tak przygotowaną masą napełnij bułeczki. Zapiekaj w piekarniku 15 min w 165 stopni C z termo obiegiem. Na 5 minut przed końcem zapiekania bułeczki posyp resztą żółtego sera. Pomidor umyj, pokrój na cząstki, a następnie udekoruj nimi już upieczone grzanki.
3 łyżki masła
4 plastry boczku pokrojone w paski
½ dużej cebuli drobno posiekana
100 g łagodnego żółtego startego sera
30 g startego sera mozzarella
4 cienkie kiełbaski delikatesowe pokrojone w plasterki
2 jajka
100 g groszku zielonego konserwowego
100 g marchewki konserwowej pokrojonej w kostkę
60 – 70 g kukurydzy konserwowej
1 łyżka natki pietruszki
1 pomidor
sól, pieprz do smaku
Z bułeczek zetnij wierzchy, odłóż. Dolne części wydrąż, wysmaruj wewnątrz masłem. Boczek podsmaż na pozostałym tłuszczu. Cebule wrzuć do boczku i smaż jeszcze około 2 minut.. Jedno jajko ugotuj i pokrój w drobną kostkę. Groszek, marchewkę i kukurydzę odcedź, wsyp do salaterki, dodaj cebulę z boczkiem, kiełbasę, ugotowane jajko, połowę startego żółtego sera i ser mozzarella, natkę pietruszki i surowe jajko. Całość przypraw pieprzem i solą. Wymieszaj wszystko dokładnie. Tak przygotowaną masą napełnij bułeczki. Zapiekaj w piekarniku 15 min w 165 stopni C z termo obiegiem. Na 5 minut przed końcem zapiekania bułeczki posyp resztą żółtego sera. Pomidor umyj, pokrój na cząstki, a następnie udekoruj nimi już upieczone grzanki.
6 large or 8 small buns, gluten-free
3 tablespoons butter
4 slices of bacon, cut into strips
1/2 large onion, finely chopped
100 g mild yellow grated cheese
30 g mozzarella cheese, grated
4 thin sausages, sliced
2 eggs
100 g canned green peas
100 g canned carrots, diced
60 - 70 g canned corn
1 tablespoon parsley
1 tomato
salt and pepper to taste
Cut the tops of the buns and put them back. Hollow the lower parts of buns and grease the inside with butter. Fry bacon in the remaining fat. Put onions in the bacon and fry for 2 minutes more. Boil one egg and dice it into small cubes. Drain peas, carrots and corn, put into a salad bowl, add the onion with bacon, sausage, boiled egg, half of the grated cheese and mozzarella cheese, parsley and raw egg. All season with pepper and salt. Mix everything thoroughly. Fill the buns with the prepared mass. Bake in the oven for 15 minutes at 165 degrees C with air flow. 5 minutes before the end of baking, sprinkle the buns with the rest of the cheese. Wash tomato, cut into pieces and decorate the baked croutons with them.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz