Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

środa, 30 lipca 2014

Czekoladowe Brownie z książki Pyszne 25 Anny Starmach Wersja Gluten-free.


250 g gorzkiej czekolady
240 g masła
250 g drobnego cukru
80 g mąki ( w oryginale 75 g) bezglutenowej skrobi pszennej lub skrobi kukurydzianej
4 jajka
½ szklanki wody (125 ml)
75 g orzechów włoskich

*Używam tylko produkty certyfikowane ze znakiem przekreślonego kłosa (patrz pod banerem z tytułem bloga PORADY).  
 
Orzechy posiekaj. Czekoladę połam na małe kawałki. Masło pokrój w kostkę. Wodę zagotuj z cukrem, gdy się rozpuści dodaj czekoladę, a następnie masło. Wymieszaj i zdejmij garnek z ognia. W misce wymieszaj mąkę i jajka. Dodawaj powoli syrop czekoladowy, wsyp orzechy I całość znów zamieszaj. Przełóż do tortownicy wyłożonej papierem. Piecz przez 20  minut w 175 stopniach Celsjusza. Ciasto musi ostygnąć, wtedy uzyskuje swoją właściwą konsystencję. Wolisz ciasto bardziej zwarte piecz dodatkowe 5 minut.  

250 g of dark chocolate
240 g butter
250 g caster sugar
80 g of flour (in the original 75 g) gluten-free wheat starch or corn starch
4 eggs
½ glass water (125 ml)
75 g walnuts

*
I only use certified products with the crossed grain symbol, gluten-free products available in Poland (side pannel: My internet shops with gluten-free products).  
 

Chop the nuts. Break chocolate into small pieces. Cut butter into cubes. Boil water and sugar, add chocolate and butter and cook until melted. Remove the pan from the heat. In a bowl, mix flour and eggs. Slowly add chocolate syrup and mix, pour nuts and stir. Transfer dought to a baking pan lined with paper. Bake for 20 minutes at 175 degrees Celsius without of air flow. The dough needs to cool down, then obtains proper consistency. Do you prefer a more dence cake bake them 5
minutes more.

Brak komentarzy: