/scroll down to English version/
1 kalafior, obrany, podzielony na różyczki
1 puszka ciecierzycy
4 łyżki ketchupu
2 łyżki bezglutenowego sosu sojowego
2 łyżki syropu z agawy lub miodu
1 łyżeczka bezglutenowego czosnku w proszku
1 łyżeczka słodkiej papryki
1 łyżeczka wedzoenj papryki
1/4 łyżeczki ostrej papryki
4 łyżki oleju
2 - 4 łyżki wody
sól i pieprz do smaku
W misce połącz wszystkie składniki na marynatę, dodaj kalafior i ciecierzycę, wymieszaj dokładnie. Odstaw na 10 minut. Przełóż do naczynia żaroodpornego.
Piecz 20 - 30 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni celsjusza z termoobiegiem (200 stopni bez Termoobiegu).
1 head of cauliflower, peeled and divided into florets
1 can of chickpeas
4 tablespoons ketchup
2 tablespoons gluten-free soy sauce
2 tablespoons agave syrup or honey
1 teaspoon gluten-free garlic powder
1 teaspoon sweet paprika
1 teaspoon smoked paprika
1/4 teaspoon hot paprika
4 tablespoons oil
2 - 4 tablespoons water
salt and pepper to taste
Combine all the marinade ingredients in a bowl, add cauliflower and chickpeas, and mix well. Let stand for 10 minutes. Transfer to an oven-safe dish. Bake for 20 - 30 minutes in a preheated oven at 170°C with air flow (200°C without air flow).

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz