/scroll down to English version/
4 średniej wielkości ugotowane buraki
1 żółta papryka
4 jajka ugotowane na twardo
6 średnich ogórków konserwowych
1/2 czerwonej cebuli
200 g sera feta
2 łyżki posiekanego koperki
sos
6 łyżeczek bezglutenowego majonezu
8 łyżeczek jogurtu
1 czubata łyżeczka chrzanu
sól pieprz do smaku
Wymieszaj wszystkie składniki sosu.
Buraki obierz i pokój w kostkę. Jajka ugotuj, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę umyj, pokrój w kostkę. Ogórki konserwowe pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Ser feta pokrój w kostkę.
W misce układaj warstwami: burak, żółta papryka, jajko, połowa sosu, ogórki konserwowe, czerwona cebula, ser feta, reszta sosu. Na wierzchu posyp koperkiem.
4 medium-sized, cooked beets
1 yellow pepper
4 hard-boiled eggs
6 medium pickled cucumbers
1/2 red onion
200 g of feta cheese
2 tablespoons of chopped dill
sauce
6 teaspoons of gluten-free mayonnaise
8 teaspoons of yogurt
1 heaped teaspoon of horseradish
salt and pepper to taste
Mix all the ingredients for the sauce.
Peel beets and cubes. Boil eggs, peel them and dice them. Wash yellow pepper and dice them. Dice pickled cucumbers. Finely chop onion. Dice feta cheese. In a bowl, arrange in layers: beetroot, yellow pepper, egg, half of the sauce, pickled cucumbers, red onion, feta cheese, the rest of the sauce. Sprinkle with dill on top.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz