/scroll down to the English version/
4 - 5 porcji
1/4 głowy młodej kapusty
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek koperku
2 ogórki
1/2 łyżeczki soli
świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka cukru
3 łyżki oliwy z lnu
2 łyżki soku z cytryny
Kapustę drobno poszatkować. Posyp solą, wymieszaj i odstaw na około 30 minut, by kapusta puściła soki. Po tym czasie dokładnie odciśnij sok z kapusty.
Ogórka obierz, zetrzyj na tarce na dużych oczkach. Posyp odrobiną soli i odstaw na 15 minut. Odlej sok.
Koperek i szczypiorek drobno posiekaj.
Do miski z kapustą dodaj ogórek, koperek, szczypiorek, oliwę, sok z cytryny i cukier. Wymieszaj, dopraw pieprzem. Wstaw sałatkę na godzinę do lodówki, potem podawaj.
4 - 5 servings
1/4 head young/spring cabbage
1 bunch chives
1 bunch dill
2 cucumbers
1/2 teaspoon salt
freshly ground pepper
1 teaspoon sugar
3 tablespoons flax oil
2 tablespoons lemon juice
Thoroughly chop cabbage. Sprinkle with salt, mix and leave for about 30 minutes, let the cabbage release the juice. After this time, carefully squeeze the cabbage juice.
Peel cucumber, grate on a large mesh. Sprinkle with a little salt and leave for 15 minutes. Drain the juice.
Finely chop dill and chive.
Add cucumber, dill, chives, flax oil, lemon juice and sugar to the bowl with cabbage. Mix, season with pepper. Put the salad in the fridge for one hour, then serve it.
1/4 head young/spring cabbage
1 bunch chives
1 bunch dill
2 cucumbers
1/2 teaspoon salt
freshly ground pepper
1 teaspoon sugar
3 tablespoons flax oil
2 tablespoons lemon juice
Thoroughly chop cabbage. Sprinkle with salt, mix and leave for about 30 minutes, let the cabbage release the juice. After this time, carefully squeeze the cabbage juice.
Peel cucumber, grate on a large mesh. Sprinkle with a little salt and leave for 15 minutes. Drain the juice.
Finely chop dill and chive.
Add cucumber, dill, chives, flax oil, lemon juice and sugar to the bowl with cabbage. Mix, season with pepper. Put the salad in the fridge for one hour, then serve it.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz