15 dużych krewetek
krakersy bezglutenowe
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki granulowanego czosnku
szczypta soli
1 łyżka oliwy z oliwek
guacamole:
2 dojrzałe awokado
sok z 1 limonki
10 gałązek kolendry, oberwane listka
1/2 łyżeczki papryki
szczypta soli
Guacamole: obierz awokado, ugnieć na puree widelcem. Dodaj kolendrę, paprykę, sól i sok z limonki, dokładnie wymieszaj.
Krewetki obierz, przełóż do miski. Dodaj paprykę, czosnek, sól i oliwę z oliwek, wymieszaj. Krewetki podsmaż na oliwie, 2 minuty z każdej strony. Krakersy podziel na połówki, połóż na nie po czubatej łyżeczce guacamole, na wierzch połóż krewetkę. Udekoruj listkami kolendry. Przygotuj bezpośrednio przed podaniem.
15 large shrimp
gluten-free crackers
1/2 teaspoon sweet paprika
1/2 teaspoon granulated garlic
pinch of salt
1 tablespoon olive oil
guacamole:
2 ripe avocados
juice of 1 lime
10 sprigs of cilantro, detached leaf
1/2 teaspoon pepper
pinch of salt
Guacamole: peel avocado, mashed with a fork. Add coriander, paprika, salt and lime juice, mix thoroughly.
Peel shrimp, put into a bowl. Add paprika, garlic, salt and olive oil and mix. Fry shrimp in olive oil, 2 minutes on each side. Split crackers in half, put on them heaping teaspoon of guacamole, on top put shrimp. Decorate with coriander. Prepare immediately before serving.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz