Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
poniedziałek, 14 grudnia 2015
Sałatka z kaki, żurawiny i rukoli. Persimmon cranberry arugula salad.
50 - 60 g rukoli
1 duże kaki, persymona
1 duza łodyga selera naciowego
100 g mrożonej żurawiny leśnej
dressing pomarańczowy z oreano
sok z połowy pomarańczy
2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
1 łyżeczka suszonego oregano
1 łyżeczka ostrej musztardy bezglutenowej
świeżo zmielony pieprz
sól, opcjonalnie
Składniki dressingu połącz ze sobą i dokładnie wymieszaj, dopraw pieprzem do smaku. Żurawinę rozmroź. Kaki umyj i pokrój w kliny. Seler pokrój w plasterki. Na talerzu umieść rukolę i kawałki kaki. Posyp żurawiną i selerem naciowym, polej dressingiem.
50 - 60 g of arugula
1 large persimmon
1 large stalk of celery
100 g of frozen forest cranberries
orange dressing with oreano
juice of half an orange
2 tablespoons of extra virgin oil
1 teaspoon of dried oregano
1 teaspoon of hot mustard, gluten-free
freshly ground pepper
salt, optionally
Combine dressing ingredients together and mix well, season with pepper to taste. Thaw/defrost cranberries. Wash persimmon and cut into wedges. Cut celery into slices. On a plate, place arugula and chunks of persimmon. Sprinkle salad with cranberries and celery, pour over the dressing.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz