Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
wtorek, 1 września 2015
Zielone masełko do kanapek. Green butter to sandwiches.
2 dojrzałe awokado
300 g młodej cukinii
1/2 soku z limonki
1 duży ząbek czosnku
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
2 łyżeczki oliwy do smażenia, olej kokosowy dziewiczy
Cukinię umyj, pokrój w plastry. Usmaż na oliwie, około 5 minut. Zmiksuj cukinię i czosnek blenderem. Awokado obierz, ugnieć widelcem na puree. Połącz awokado i cukinię, dodaj sok z limonki i dokładnie wymieszaj. Dopraw pieprzem i solą. Przechowuj w lodówce.
2 ripe avocado
300 g of young zucchini
fresh juice of 1/2 lime
1 large clove of garlic
salt and freshly ground black pepper to taste
2 teaspoons oil for frying, virgin coconut oil
Wash the zucchini, cut into slices. Fry in oil, about 5 minutes. Blend zucchini and garlic. Peel avocado, mash avocado with a fork. Combine avocado and zucchini, add lime juice and mix thoroughly. Season with salt and pepper. Store in the fridge.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz