Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
czwartek, 13 sierpnia 2015
Przekąska - szparagi w szynce. Appetizer - asparagus wrapped in ham.
12 szparag, użyłam mrożone
12 plastrów szynki wieprzowej lub drobiowej bezglutenowej
Sos:
4 łyżki jogurtu greckiego
2 łyżki majonezu bezglutenowego
1 łyżeczka musztardy bezglutenowej
1 jajko
1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
1 łyżeczka drobno posiekanego koperku
1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
Zagotuj wodę, dodaj na pół odmrożone szparagi i gotuj 8 minut. Odcedź. Szparagi odstaw do ostygnięcia. Jogurt wymieszaj z majonezem i musztardą, dodaj jajko i dokładnie roztrzep. Dodaj zioła i ponownie wymieszaj sos. Dopraw sola i pieprzem. Wstaw sos do lodówki.
Zimne szparagi zawiń w plastry szynki, przełóż na talerz. Bezpośrednio przed podaniem polej schłodzonym sosem.
Pamiętaj świeże szparagi musisz obrać.
12 asparagus, I used frozen
12 slices of gluten-free pork or chicken ham
Sauce:
4 tablespoons of Greek yogurt
2 tablespoons of gluten-free mayonnaise
1 teaspoon of gluten-free mustard
1 egg
1 tablespoon of finely chopped chives
1 teaspoon of finely chopped dill
1 tablespoon o finely chopped parsley
salt and pepper to taste
Boil water, add half-thawed asparagus and cook 8 minutes. Drain. Allow asparagus to cool. Mix yogurt with mayonnaise and mustard, add a egg and thoroughly beaten. Add herbs and mix sauce again. Season with salt and pepper. Put the sauce in the fridge.
Cold asparagus wrap in slices of ham, put on a plate. Immediately before serving pour the cooled sauce over the asparagus.
Remember you need to peel fresh asparagus.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz