Treści umieszczone na stronie są tylko informacją, a nie poradą medyczną czy dietetyczną. Jakiekolwiek zmiany żywieniowe wprowadziłam na własną odpowiedzialność. Jeśli masz problemy ze zdrowiem, to zasięgnij pomocy uprawnionego specjalisty.

środa, 26 sierpnia 2015

Lody truskawkowo rabarbarowe. Strawberry rhubarb popsicles.



10 - 12 sztuk
100 g mrożonego rabarbaru
250 g mrożonych truskawek
500 g jogurtu greckiego
4 łyżki miodu

Wszystkie składniki umieść w blenderze i miksuj aż wszystkie składniki będą dobrze połączone. Przelej masę do foremek na lody i wetknij patyczki. Wstaw do lodówki na 4 - 5 godzin. Wskazówka: Przed podaniem zanurz foremki na 10 - 15 sekund w ciepłej wodzie, by łatwo wyjąć lody z foremek.

10 - 12 pieces
100 g of frozen rhubarb
250 g of frozen strawberries
500 g of Greek yoghurt
4 tablespoons of honey


Add all ingredients to a blender and process until well combined. Pour blended smoothie into popsicles molds and insert a popsicle stick into the center. Freeze for 4 - 5 hours. TIP: Dip the molds in lukewarm water for 10 - 15 seconds to help the ice cream remove easily from the molds.


Brak komentarzy: