Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

piątek, 26 czerwca 2015

Wyszukane - konfitury, syropy i miody.

Firma Nasze Domowe (www.naszedomowe.pl) produkuje konfitury i syropy wg tradycyjnych metod. Świeże owoce, naturalne, proste składniki bez sztucznych dodatków. Jak za dawnych lat. Poniżej wybrane produkty:


 
Konfitura czarna porzeczka: czarna porzeczka 60%, cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura owoce leśne: owoce 60% (w tym truskawka 20%, malina 20%, czarna porzeczka 8%, jagoda 6%, jeżyna 6%), cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura rabarbar: rabarbar 71,5%, cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura śliwki: śliwki 67,5%, cukier, pektyna owocowa, kwasek cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura z jagód: cukier, owoce czarnych jagód (50%), pektyna owocowa (substancja zagęszczająca), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura z płatków róży: cukier, płatki róży fałdzistolistnej (19%), woda, kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Konfitura z maliny: cukier, owoce malin (50%), pektyna owocowa (substancja zagęszczająca),kwas cytrynowy (regulator kwasowości)





UWAGA: syropy nie zawierają syropu glukozowo-fruktozowego, który otrzymuje się w procesie przetwarzania skrobi uzyskanej z kukurydzy czy pszenicy.

Syrop z aronii: cukier, sok z aronii (37%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Syrop z kwiatów czarnego bzu: cukier, wyciąg z kwiatu czarnego bzu (12%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)

Syrop z żurawiny: sok żurawinowy (53%), cukier

Syrop z owoców czarnego bzu: cukier, sok z czarnego bzu (37%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości)



Pasieka Pucer z Mazur (http://pasiekapucer.2hi.pl/.../sklepik/) wytwarza tradycyjne, naturalne miody. Moje ulubione to miód nektarowy gryczany, miód nektarowy wielokwiatowy kremowany i miód leśny. Produkują również miód wrzosowy, akacjowy, lipowy, rzepakowy, rzepakowy z cynamonem, spadziowy. 



Bartnik Mazurski /rodzina Pucer/ (http://bartnikmazurski.pl/nasze-miody/) produkuje miód gryczany, leśny, lipowy, lipowy z Barcji, rzepakowy kremowy, wielokwiatowy, wrzosowy, ze spadzi iglastej, miód z nawłoci, miód mniszkowy, miód z imbirem, miód z cynamonem, miód z pyłkiem, miód z pierzgą, miód z malinami, miodoczekoladę i miód z chilli oraz pyłek pszczeli.




Brak komentarzy: