Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.
niedziela, 28 czerwca 2015
Sos BBQ. BBQ sauce.
Sos BBQ:
14 łyżeczek (120 g) ketchupu, bezglutenowy
1/8 kubka melasy, nie dodałam
80 g ciemnego brązowego cukru
4 łyżki soku z ananasa (może być ocet jabłkowy)
4 łyżki wody
1/3 łyżki sosu worcester (zawiera ocet ze słodu jęczmiennego)
1 łyżeczka musztardy, bezglutenowa
1/2 łyżeczki papryki mielonej wędzonej
1/4 łyżeczki czosnku w proszku
1/8 łyżeczki pieprzu cayenne
1/3 łyżeczki soli
1/3 łyżeczki pieprzu lub więcej
Połącz wszystkie składniki i od momentu zagotowania gotuj w bardzo głębokim rondlu (rozpryskuje się) przez 5 minut na małym ogniu. Sos możesz przechowywać w lodówce około tygodnia.
BBQ sauce:
14 teaspoons (120 g) of ketchup, gluten-free
1/8 cup molasses, I didn't add
80 g of dark brown sugar
4 tablespoons of pineapple juice (or apple cider vinegar)
4 tablespoons of water
1/3 tablespoon worcester sauce (contains vinegar from barley malt)
1 teaspoon mustard, gluten-free
1/2 teaspoon ground smoked pepper
1/4 teaspoon garlic powder
1/8 teaspoon cayenne pepper
1/3 teaspoon salt
1/3 teaspoon pepper or more
Combine all ingredients of sauce. In the very deep pan, after boiling cook sauce over low heat 5 minutes. Store the sauce in the fridge for about a week.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz