Dzisiaj na deser guacamole z truskawkami i Amarelki - bezglutenowe talarki amarantusowe, które udało mi się kupić w promocyjnej cenie.
1 awokado
300 g słodkich truskawek, pokrojone w ćwiartki
2 łyżki kolendry (4 gałązki), posiekana, tym razem nie miałam dodałam więc natkę pietruszki
1/4 czerwonej cebuli (2 łyżki), pokrojona w drobną kostkę
1/2 - 1 chilli lub jalapeno, drobno posiekane, bez pestek
2 łyżki soku z limonki
1/4 łyżeczki kminu, opcjonalnie
Awokado przekrój na pół, obróć wokół pestki, usuń pestkę. Oddziel miąższ awokado od skórki za pomocą łyżki. Pokrój awokado w kostkę. Awokado skrop sokiem z limonki. Do awokado dodaj truskawki, czerwoną cebulę i chilli, wymieszaj. Dopraw kminem i ponownie wymieszaj. Możesz podawać od razu.
Proponuje także / I suggest you also (links):
Guacamole na dwa sposoby. Two ways guacamole.
Ciabatta z bakłażanem, guacamole, jajkiem i warzywną sałatką.
Ciabatta Sandwich with eggplant, guacamole, egg and vegetable salad.
1 avocado
300 g sweet strawberries, cut into quarters
2 tablespoons of coriander (4 sprigs), chopped, this time I did not have it so I added parsley
1/4 red onion (2 tablespoons), cut into small cubes
1/2 - 1 jalapeno or chilies, finely chopped, seedless
2 tablespoons of fresh lime juice
1/4 teaspoon of cumin, optionally
Cut in half avocado, turn it around the stone (pit), remove the stone. Separate the avocado pulp from skins with a spoon. Cut the avocado into cubes. Sprinkle the avocado with lime juice. Add to the avocado strawberries, coriander, red onion and chilli, mix all. Season with cumin and mix again. You can serve immediately.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz