To może być słodka niespodzianka dla milusińskich, podarowana jako prezent.
9 gniazd:
200 g czekolady mlecznej, bezglutenowa
100 g czekolady gorzkiej, bezglutenowa
3 łyżeczki miodu
około 70 - 80 ml mleka
25 g ryżu preparowanego prażony
75 g płatków ryżowych dużych, wyglądem przypominają płatki kukurydziane
cukierki kolorowe jajka
1 opakowanie cukierków tik tak
Czekoladę rozpuść z mlekiem i miodem na bardzo małym ogniu; ciągle mieszaj, by czekolada się nie przypaliła. Płatki ryżowe i ryż preparowany połącz z czekoladą, dokładnie wymieszaj. Rozwałkuj masę na papierze do pieczenia na grubość 3 cm. Wycinaj koła i formuj gniazda. Wstaw do lodówki na godzinę, potem wyjmij i odstaw na całą noc. Udekoruj cukierkami w kształcie jajek i tik takami.
9 nests:
200 grams of milk chocolate, gluten-free
100 g of dark chocolate, gluten-free
3 teaspoons of honey
about 70 - 80 ml of milk
25 g of puffed rice - cereal grain
75 g large rice flakes, look like cornflakes
colored candy eggs
1 packet of sweets tick tock
Melt chocolate with milk and honey over very low heat, stirring constantly, that chocolate is not burnt. Connect puffed rice and rice flakes with chocolate, mix well. Roll out the mass on baking paper to a thickness of 3 cm. Cut circles and form nests. Put in the fridge for an hour, then remove them and let stand all night. Decorate the chocolate nests with candy eggs and tick tock sweets.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz