/scroll down to English version/
1 opakowanie tortellini z mięsem, bezglutenowe, firmy posiadającej produkty ze znakiem przekreślonego kłosa (scroll down to the English version)
3 - 4 pomidory1 zielony ogórek
300 g żółtego sera
Sos:
150 ml kwaśnej śmietany
1 łyżeczka bezglutenowej przyprawy warzywnej do potraw firmy Balviten lub bulionu bezglutenowego Swiss Vegetable Bouillon powder Marigold (sklep Alma), w oryginale Vegeta
3 łyżki majonezu bezglutenowego
3 łyżki ketchupu bezglutenowego2 ząbki czosnku, rozgniecione
1 package of tortellini with meat, gluten-free Schar
3 - 4 tomatoes
1 cucumber
300 g of cheese
Sauce:
150 ml sour cream
1 teaspoon of gluten-free Swiss Vegetable Bouillon Powder of Marigold comapny, orginally Vegeta
3 tablespoons of mayonnaise, gluten-free
3 tablespoons of ketchup, gluten-free
2 cloves of garlic, crushed
Cook tortellini in water with two pinches of salt. Cut vegetables and cheese into cubes. Dissolve broth seasoning in sour cream, add the mayonnaise, ketchup and crushed garlic. Mix cooked tortellini, vegetables and sauce together gently. Done.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz