Przepraszam za błędy ortograficzne i interpunkcyjne, język polski nie jest moją mocną stroną.
I'm sorry for mistakes. English is not my mother language.

poniedziałek, 28 lipca 2014

Sałatka z tortellini. Tortellini salad.


/scroll down to English version/
1 opakowanie tortellini z mięsem, bezglutenowe, firmy posiadającej produkty ze znakiem przekreślonego kłosa (scroll down to the English version)
3 - 4 pomidory
1 zielony ogórek
300 g żółtego sera

Sos:
150 ml kwaśnej śmietany
1 łyżeczka bezglutenowej przyprawy warzywnej do potraw firmy Balviten lub bulionu bezglutenowego Swiss Vegetable Bouillon powder Marigold (sklep Alma), w oryginale Vegeta
3 łyżki majonezu bezglutenowego
3 łyżki ketchupu bezglutenowego
2 ząbki czosnku, rozgniecione

Tortellini ugotuj w wodzie z dwiema szczyptami soli. Warzywa i żółty ser pokrój w kostkę. W śmietanie rozpuść przyprawę lub bulion, dodaj majonez, ketchup i zmiażdżony czosnek. Tortellini, warzywa i sos razem delikatnie wymieszaj. Gotowe.


1 package of tortellini with meat, gluten-free Schar
3 - 4 tomatoes
1 cucumber
300 g of cheese

Sauce:
150 ml sour cream
1 teaspoon of gluten-free Swiss Vegetable Bouillon Powder of Marigold comapny, orginally Vegeta
3 tablespoons of mayonnaise, gluten-free
3 tablespoons of ketchup, gluten-free
2 cloves of garlic, crushed

Cook tortellini in water with two pinches of salt. Cut vegetables and cheese into cubes. Dissolve broth seasoning in
sour cream, add the mayonnaise, ketchup and crushed garlic. Mix cooked tortellini, vegetables and sauce together gently. Done.




Brak komentarzy: